Ook op 2 juli 2010 werd bekend dat Arriva 14 elektrische treinstellen (zes GTW's 2/6 en acht GTW's 2/8) van de vierde generatie heeft besteld bij Stadler Rail. Deze treinen werden in het Poolse Siedlce gebouwd. Op 12 juni 2012 vond bij Stadler Rail in Erlen de roll-out plaats. De elektrische stellen worden ingezet op de spoorlijn tussen Zwolle en Emmen, in het concessiegebied Vechtdallijnen.
Medio 2016 kwamen er in de ochtend- en avondspits 165 extra zitplaatsen bij. Gedeputeerde Staten van Overijssel en Drenthe hebben vervoersmaatschappij Arriva opdracht gegeven drie extra tussenbakken te kopen voor de verlenging van drie GTW's 2/6 in GTW's 2/8. Dat kost 6 miljoen euro, waarvan het Rijk 3 miljoen euro en Overijssel en Drenthe samen 3 miljoen euro betalen.
In tegenstelling tot andere Arriva-treinstellen rijden de treinen voor de Vechtdallijnen in een blauw/witte regionale huisstijl. De treinstellen hebben een gratis Wifi-netwerk, een eerste klas-afdeling, een stilteafdeling en een toilet. De GTW 2/8-treinstellen hebben bovendien een ruimte voor de treinsteward. Doordat er in vergelijking met de eerdere Spurt-series meer beenruimte wordt geboden, is de grootte van de ramen in het lagevloersgedeelte van de trein hierop aangepast. In plaats van vijf even grote ramen zijn er vier grotere ramen en is er één kleiner raam.
De Connexxion GTW, treinstel 5037, is door Arriva op de Vechtdallijnen overgenomen als vervanging van treinstel 520, die zwaar beschadigd is geraakt bij een aanrijding bij Dalfsen op 23 februari 2016. Het stel is vernummerd in 525, is identiek als de Arriva treinen, had andere bekleding op de stoelen en een blauwe Connexxion uiterlijk met Arriva logo.
Begin september 2017 is dit treinstel teruggekomen na groot onderhoud en een renovatie. Hierin is een groot deel van de bekleding vervangen en gelijkgesteld naar de rest van de treinen uit deze levering, ook rijdt dit treinstel nu in de regionale huisstijl van de provincie Overijssel zoals de overige treinstellen op de Vechtdallijnen.