Beschrijving

Keolis LINT

Na het verlies van het spoorvervoer rond Arnhem en Winterswijk door Syntus aan Arriva in december 2012 zijn treinstellen 21 t/m 34 teruggegaan naar NS Financial Services. Keolis huurt momenteel 9 treinstellen van NS-dochteronderneming NS Financial Services Company, genummerd 36, 38 t/m 45.

In 2013 werden de treinstellen 36 en 38 t/m 43 van Syntus gemoderniseerd, in 2014 gevolgd door de 44 en 45. Dit om aan de eisen van het concessiegebied Twente te kunnen voldoen. Bij deze modernisering werd het interieur aangepast, kwamen er informatieschermen, stopcontacten en een WiFi-verbinding in de trein. Tevens werden de treinen voorzien van een toilet en een krachtiger motor, waardoor de treinstellen een snelheid van 130 km/u kunnen bereiken. Ook de buitenkant is aangepast en voorzien van de Twents-licht rode kleur met het Twentse Ros logo. Tijden de revisie zijn de stellen voorzien van een UIC-baknummers en voertuighoudercode (AVE).

In november 2017 is een start gemaakt van het aanmeten van de nieuwe blauwe provinciale OV-huisstijl voor Blauwnet in de provincie Overijssel.

Foto's